Speciální střeva a archy SPATEX pro masnou výrobu

 Speciální střeva SPATEX jsou textilní střeva opatřená z vnitřní strany jemno nebo hrubozrnnými druhy koření nebo kořenících směsí.

 Technické specifikace střev (archů) SPATEX :

 

1) SPATEX NCS, dostupné formy a rozměry :

Použití na vařené masné výrobky kromě zrajících-fermentovaných (trvanlivých)

  • rukáv o průměru 65 - 160 mm a délky do 3 bm
  • střevo jednostranně uzavřené  (přešití nebo klipsa) o průměru 45 - 160 mm a délky od 35 - 110 cm
  • archy o šíři na plocho od 15 - 70 cm
  • role na cívce o šíři 30 - 50 cm a délky od 5 do 30 m

Druhy koření a bylin :

  • pepř zelený, pepř černý, pepř bílý, majoránka, červená paprika, provensálské byliny, česnek,
  • medvědí česnek, Pastrami, Black&White, Alexandra, 4 byliny, Švédská směs, Pekařská směs,
  • Řecká směs, Diablo, Petržel a Hořčice, Gyros, Orient Mix, Curry Mix, Maďarská směs,
  • Red hot chilli, Roast Beef
  • směs koření je také možné přizpůsobit na zakázku dle přání zákazníka

2) SPATEX VSC, dostupné formy a rozměry :

Použití na zrající-fermentované (trvanlivé) výrobky

  • střevo jednostranně uzavřené (přešití nebo klipsa) o průměru od 45 - 100 mm a délky od 35 - 110 cm

Druhy koření a bylin :

  • pepř zelený, pepř bílý, pepř černý, červená paprika, česnek, medvědí česnek, Gyros,
  • Orient mix, Curry Mix, Maďarská, Red hot chilli, Roast Beef
  • směs koření je také možné přizpůsobit na zakázku dle přání zákazníka

Technologie výroby :

  • nenamáčí se
  • výrobky ve střevu Spatex NCS lze tepelně opracovat max. do teploty 88 °C
  • po tepelném opracování  je potřeba výrobek rychle zchladit a sloupnout z něj střevo
  • po odstranění střeva z výrobku se doporučuje tento vakuově zabalit

Možnosti použití :

 


Speciální střeva a archy SPATEX pro mlékárenský průmysl

Kořenící střeva SPATEX určené také na vybrané druhy sýrů - exkluzívní přidaná hodnota pro Vaše výrobky.

  • tavené sýry (tučné)
  • kompaktní sýry
  • sýry horké - vlévané přímo do střeva SPATEX

 

SPATEX na sýry to je inovativní řešení, které umožňuje eliminovat ruční nanášení koření a směsí na povrch sýrů v procesu výroby sýrových specialit. Zaručuje rovnoměrnou vrstvu koření nebo směsí na povrchu Vašich výrobků.

 


 

 Galerie chutí a barev : 

Novinky :

 BEKON - koriandr, kmín, pepř černý, paprika         

 BRUSINKA

 RAJČE        

 BAZALKA + RAJČE + ČESNEK

 STŘEDOMOŘSKÁ - rozmarýn, šalvěj, bazalka, oregano

 ROASTBEEF

 7 BYLIN - cibule gyros, kopr, paprika červená, pažitka, petržel, libeček, pastiňák

 PAPRIKA ČERVENÁ + PAPRIKA ZELENÁ + ČESNEK