FINE-C :

Cutisin FINE-C je jedlé kolagenní párkové střevo, určené pro tepelně opracované výrobky typu frankfurtský párek,     které se udí kouřem a následně vaří v páře. Střeva jsou výborně propustná pro kouř a vodní páru, střevo je možno konzumovat jako součást uzeniny. Vyznačuje se vysokou pružností a bezproblémovým strojním zpracováním.     Hotové výrobky mají jemný skus a přirozený vzhled. Jedlé kolagenní střevo FINE-C se vyznačuje snadným narážením na všech běžných typech poloautomatických nebo automatických narážek. Na přání lze dodávat řásněné roubíky s uzavřenými konci pro stroje s automatickým podáváním roubíků, ať už se strojním uzavřeným koncem      TCE nebo s ručními uzlíky KCE.

Barevné varianty : čirá/CLR, karamelová/CAR, Smoke (kouřová)/SMK, K3 (černá)/BLK, Dark (kaštanová)/DRK

Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku

Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30, 31, 33, 36, 40, 43

Doporučené zpracování :

  • Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu vyznačeném na krabičce
  • Výrobky se udí v kouři při obvyklých teplotách a vaří se v páře při maximální teplotě prostředí 75°C
  • Po tepelném opracování doporučujeme výrobky ochladit sprchováním studenou vodou
  • Uzení studeným kouřem a sušení je možno provádět dle potřeby bez omezení

 

Balení a úprava :

  • Střívka jsou dodávána nařásněná v roubících, s uzavřenými či otevřenými konci roubíků
  • Roubíky jsou dodávány v různých délkách tak, aby přesně vyhovovaly výrobě a umožnily optimální zauzení a využití udírenského vozíku
  • Na krabičkách a kartonech jsou umístěny etikety s detailním označením produktu
  • Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech

Výhody :

  • Optimální propustnost pro kouř
  • Široká nabídka kalibrů a barev
  • Přírodní vzhled
  • Jemný skus
  • Výborná zpracovatelnost
  • Udržení stalého kalibru a tvaru výrobku

Aplikace :   Jemné párky, Drůbeží párky, Spišské párky, Frankfurtské párky, Vídeňské párky, Hot Dogs,  Debrecínka, Kabanos

Dokumenty ke stažení : Kalibry a barvy , Calibres and colors

 

 


 SELECT-C :

Jedlé párkové kolagenní střívko SELECT-C je špičkové párkové střevo. Vyznačuje se vysokou pružností a bezproblémovým strojním zpracováním na všech běžných typech poloautomatických nebo automat. narážek.     Hotový výrobek má hladký a lesklý povrch podobný přírodnímu střívku, velmi jemný skus a přirozený vzhled srovnatelný s párky ve skopových střívcích. Střívko SELECT-C je určené pro tepelně opracované výrobky typu Frankfurtský párek, které se udí kouřem a následně vaří v páře. Střeva jsou výborně propustná pro kouř a vodní    páru, střevo je možno konzumovat jako součást uzeniny. Na přání lze dodávat řásněné roubíky s uzavřenými konci pro stroje s automatickým podáváním roubíků.

Barevné varianty :  čirá/CLR

Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku

Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 19, 22, 24

Doporučené zpracování :

  • Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu vyznačeném na krabičce
  • Narážení je možné na všech běžných typech poloautomatických nebo automatických narážek
  • Na přání lze dodávat řásněné roubíky s uzavřenými konci pro stroje s automatickým podáváním roubíků
  • Výrobky se udí v kouři při obvyklých teplotách max. 15 minut (zachování jemnosti na skusu) a vaří se v páře při maximální teplotě prostředí 75°C
  • Po tepelném opracování doporučujeme výrobky ochladit sprchováním studenou vodou
  • Uzení studeným kouřem a sušení je možno provádět dle potřeby bez omezení

Balení a úprava :

  • Na krabičkách a kartonech jsou umístěny etikety s detailním označením produktu
  • Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech

Výhody :

  • Přírodní vzhled srovnatelný se skopovými střívky
  • Velmi jemný skus
  • Udržení stálého kalibru a tvaru výrobku
  • Optimální propustnost pro kouř
  • Vyznačuje se vysokou pružností, bezproblémovým strojním zpracováním a to i přes svoji jemnost

Aplikace :    Frankfurtské párky, Vídeňské párky, Spišské párky apod.

Dokumenty ke stažení : Kalibry a barvy , Calibres and colors


 SELECT-S :

Jedlé párkové kolagenní střívko SELECT-S je pomyslnou špičkou v hierarchii párkových střev. Stěna střeva        SELECT-S má poloviční tloušťku než střevo SELECT-C a ve většině případů jej lze zpracovávat s pomocí speciální prodloužené brzdy a nástavce na trubku narážky. Vyznačuje se vysokou jemností a na omak sametovým pocitem. Hotový výrobek má hladký, sametový a lesklý povrch podobný přírodnímu střívku, super jemný skus a přirozený vzhled naprosto srovnatelný s párky ve skopových střívcích. Střívko SELECT-S je určené pro tepelně opracované výrobky typu Frankfurtský párek, které se udí kouřem a následně vaří v páře. Střeva jsou výborně propustná pro      kouř a vodní páru, střevo je možno konzumovat jako součást uzeniny.

Barevné varianty :  čirá/CLR

Úpravy :  KN - uzavřený konec roubíku

Dostupné kalibry (narážecí v mm) :  18, 19, 22

Doporučené zpracování :

  • Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu vyznačeném na krabičce
  • Narážení je možné na všech běžných typech poloautomatických nebo automatických narážek s použitím speciální prodloužené brzdy a nástavce na trubku
  • Na přání lze dodávat řásněné roubíky s uzavřenými konci pro stroje s automatickým podáváním roubíků
  • Výrobky se udí v kouři při obvyklých teplotách max. 10 minut (zachování jemnosti na skusu) a vaří se v páře při maximální teplotě prostředí 75°C
  • Po tepelném opracování doporučujeme výrobky ochladit sprchováním studenou vodou
  • Uzení studeným kouřem a sušení je možno provádět dle potřeby bez omezení

Balení a úprava :

  • Na krabičkách a kartonech jsou umístěny etikety s detailním označením produktu
  • Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech

Výhody :

  • Přírodní vzhled naprosto srovnatelný se skopovými střívky
  • Velmi jemný skus - jemnější než skopové střívko
  • Udržení stálého kalibru a tvaru výrobku
  • Optimální propustnost pro kouř
  • Vyznačuje se vysokou pružností, bezproblémovým strojním zpracováním a to i přes svoji jemnost (za použití speciální prodloužené brzdy a nástavce na trubku)

Aplikace :    Frankfurtské párky, Vídeňské párky, Spišské párky, klobásy různého typu apod.