FINE-C :
Cutisin FINE-C je jedlé kolagenní párkové střevo, určené pro tepelně opracované výrobky typu frankfurtský párek, které se udí kouřem a následně vaří v páře. Střeva jsou výborně propustná pro kouř a vodní páru, střevo je možno konzumovat jako součást uzeniny. Vyznačuje se vysokou pružností a bezproblémovým strojním zpracováním. Hotové výrobky mají jemný skus a přirozený vzhled. Jedlé kolagenní střevo FINE-C se vyznačuje snadným narážením na všech běžných typech poloautomatických nebo automatických narážek. Na přání lze dodávat řásněné roubíky s uzavřenými konci pro stroje s automatickým podáváním roubíků, ať už se strojním uzavřeným koncem TCE nebo s ručními uzlíky KCE.
Barevné varianty : čirá/CLR, karamelová/CAR, Smoke (kouřová)/SMK, K3 (černá)/BLK, Dark (kaštanová)/DRK
Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku
Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30, 31, 33, 36, 40, 43
Doporučené zpracování :
- Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu vyznačeném na krabičce
- Výrobky se udí v kouři při obvyklých teplotách a vaří se v páře při maximální teplotě prostředí 75°C
- Po tepelném opracování doporučujeme výrobky ochladit sprchováním studenou vodou
- Uzení studeným kouřem a sušení je možno provádět dle potřeby bez omezení
Balení a úprava :
- Střívka jsou dodávána nařásněná v roubících, s uzavřenými či otevřenými konci roubíků
- Roubíky jsou dodávány v různých délkách tak, aby přesně vyhovovaly výrobě a umožnily optimální zauzení a využití udírenského vozíku
- Na krabičkách a kartonech jsou umístěny etikety s detailním označením produktu
- Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech
Výhody :
- Optimální propustnost pro kouř
- Široká nabídka kalibrů a barev
- Přírodní vzhled
- Jemný skus
- Výborná zpracovatelnost
- Udržení stalého kalibru a tvaru výrobku
Aplikace : Jemné párky, Drůbeží párky, Spišské párky, Frankfurtské párky, Vídeňské párky, Hot Dogs, Debrecínka, Kabanos
Dokumenty ke stažení : Kalibry a barvy , Calibres and colors
SELECT-C :
Jedlé párkové kolagenní střívko SELECT-C je špičkové párkové střevo. Vyznačuje se vysokou pružností a bezproblémovým strojním zpracováním na všech běžných typech poloautomatických nebo automat. narážek. Hotový výrobek má hladký a lesklý povrch podobný přírodnímu střívku, velmi jemný skus a přirozený vzhled srovnatelný s párky ve skopových střívcích. Střívko SELECT-C je určené pro tepelně opracované výrobky typu Frankfurtský párek, které se udí kouřem a následně vaří v páře. Střeva jsou výborně propustná pro kouř a vodní páru, střevo je možno konzumovat jako součást uzeniny. Na přání lze dodávat řásněné roubíky s uzavřenými konci pro stroje s automatickým podáváním roubíků.
Barevné varianty : čirá/CLR
Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku
Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 19, 22, 24
Doporučené zpracování :
- Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu vyznačeném na krabičce
- Narážení je možné na všech běžných typech poloautomatických nebo automatických narážek
- Na přání lze dodávat řásněné roubíky s uzavřenými konci pro stroje s automatickým podáváním roubíků
- Výrobky se udí v kouři při obvyklých teplotách max. 15 minut (zachování jemnosti na skusu) a vaří se v páře při maximální teplotě prostředí 75°C
- Po tepelném opracování doporučujeme výrobky ochladit sprchováním studenou vodou
- Uzení studeným kouřem a sušení je možno provádět dle potřeby bez omezení
Balení a úprava :
- Na krabičkách a kartonech jsou umístěny etikety s detailním označením produktu
- Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech
Výhody :
- Přírodní vzhled srovnatelný se skopovými střívky
- Velmi jemný skus
- Udržení stálého kalibru a tvaru výrobku
- Optimální propustnost pro kouř
- Vyznačuje se vysokou pružností, bezproblémovým strojním zpracováním a to i přes svoji jemnost
Aplikace : Frankfurtské párky, Vídeňské párky, Spišské párky apod.
Dokumenty ke stažení : Kalibry a barvy , Calibres and colors
SELECT-S :
Jedlé párkové kolagenní střívko SELECT-S je pomyslnou špičkou v hierarchii párkových střev. Stěna střeva SELECT-S má poloviční tloušťku než střevo SELECT-C a ve většině případů jej lze zpracovávat s pomocí speciální prodloužené brzdy a nástavce na trubku narážky. Vyznačuje se vysokou jemností a na omak sametovým pocitem. Hotový výrobek má hladký, sametový a lesklý povrch podobný přírodnímu střívku, super jemný skus a přirozený vzhled naprosto srovnatelný s párky ve skopových střívcích. Střívko SELECT-S je určené pro tepelně opracované výrobky typu Frankfurtský párek, které se udí kouřem a následně vaří v páře. Střeva jsou výborně propustná pro kouř a vodní páru, střevo je možno konzumovat jako součást uzeniny.
Barevné varianty : čirá/CLR
Úpravy : KN - uzavřený konec roubíku
Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 18, 19, 22
Doporučené zpracování :
- Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu vyznačeném na krabičce
- Narážení je možné na všech běžných typech poloautomatických nebo automatických narážek s použitím speciální prodloužené brzdy a nástavce na trubku
- Na přání lze dodávat řásněné roubíky s uzavřenými konci pro stroje s automatickým podáváním roubíků
- Výrobky se udí v kouři při obvyklých teplotách max. 10 minut (zachování jemnosti na skusu) a vaří se v páře při maximální teplotě prostředí 75°C
- Po tepelném opracování doporučujeme výrobky ochladit sprchováním studenou vodou
- Uzení studeným kouřem a sušení je možno provádět dle potřeby bez omezení
Balení a úprava :
- Na krabičkách a kartonech jsou umístěny etikety s detailním označením produktu
- Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech
Výhody :
- Přírodní vzhled naprosto srovnatelný se skopovými střívky
- Velmi jemný skus - jemnější než skopové střívko
- Udržení stálého kalibru a tvaru výrobku
- Optimální propustnost pro kouř
- Vyznačuje se vysokou pružností, bezproblémovým strojním zpracováním a to i přes svoji jemnost (za použití speciální prodloužené brzdy a nástavce na trubku)
Aplikace : Frankfurtské párky, Vídeňské párky, Spišské párky, klobásy různého typu apod.