PREMIUM FRESH :
Jedlé kolagenní střevo PREMIUM FRESH je určeno pro široký sortiment čerstvých klobásových výrobků. Je určeno pro výrobu tepelně neopracovaných masných výrobků - trvanlivé klobásy (nepraskají při narážení zmrzlého díla), grilovací klobásy tepelně neopracované. Střeva PREMIUM FRESH se vyznačují minimálním smršťováním stěny střeva. Mají velmi jemný skus a přirozený vzhled. Jsou určena ke zpracování na všech typech moderních narážecích strojů.
Barevné varianty : čirá/CLR
Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku
Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 19, 20, 21, 22, 24, 26, 28, 33
Doporučené zpracování :
- Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu vyznačeném na krabičce
- Narážejte pouze na doporučené kalibry
- Narážet je možno „na rovno“ nebo s automatickým přetáčením
- Narážet je nutno na stůl, pro automatické navěšování nejsou střívka PREMIUM FRESH vhodná
Balení a úprava :
- Střívka jsou dodávána nařásněná v roubících, s uzavřenými či otevřenými konci roubíků
- Na krabičkách a kartonech jsou umístěny etikety s detailním označením produktu
- Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech
Výhody :
- Výrobky mají lesklý a čerstvý vzhled
- Velmi jemný skus hotových výrobků
- Stálý kalibr a tvar výrobků
- Snadné narážení na všech moderních typech narážecích strojů
- Ideální pro vysokorychlostní narážení
- Narážení zmrzlého díla - střevo se netrhá
Aplikace : trvanlivé - sušené, fermentované mini salámy, polotrvanlivé typu Vysočina, tepelně neopracované výrobky typu Vinná klobása apod.
Dokumenty ke stažení : Kalibry a barvy , Calibres and colors
FINE-AFF :
Jedlé kolagenní střevo FINE-AFF je určeno pro široký sortiment odvařovaných klobásových výrobků. Jsou určena pro výrobu masných výrobků, které jsou před konzumací opékány (bílé klobásy, vinné klobásy, apod.) - grilovací klobásy. Střeva FINE-AFF se vyznačují minimálním smršťováním stěny střeva při opékání, fritování nebo grilování. Mají velmi jemný skus a přirozený vzhled. Jsou určena ke zpracování na všech typech moderních narážecích strojů.
Barevné varianty : čirá/CLR
Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku
Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 19, 20, 21, 22, 24, 26, 28, 33
Naražené výrobky lze opékat :
- Na holé rozpálené pánvi
- Na nízké vrstvě tuku
- Ve vysoké vrstvě tuku, do které jsou výrobky ponořeny (fritování)
- Grilováním
- Opékáním na otevřeném ohni
Doporučené zpracování :
- Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu vyznačeném na krabičce
- Narážejte pouze na doporučené kalibry
- Narážet je možno „na rovno“ nebo s automatickým přetáčením
- Narážet je nutno na stůl, pro automatické navěšování nejsou střívka CORIA C vhodná
Balení a úprava :
- Střívka jsou dodávána nařásněná v roubících, s uzavřenými či otevřenými konci roubíků
- Na krabičkách a kartonech jsou umístěny etikety s detailním označením produktu
- Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech
Výhody :
- Výrobky mají lesklý a čerstvý vzhled
- Velmi jemný skus hotových výrobků
- Stálý kalibr a tvar výrobků
- Snadné narážení na všech moderních typech narážecích strojů
- Ideální pro vysokorychlostní narážení
- Naražený výrobek se pouze odvařuje v udírně
Aplikace : bílé klobásy, vinné klobásy, grilovací klobásy, Breakfast Sausage
DEVRO Tender plus (STIX-S) :
Kolagenní střeva "DEVRO Tender plus" jsou určena pro tepelně opracované i neopracované výrobky velmi malých kalibrů nebo pro výrobky určené do konzerv.
Barevné varianty : čirá/CLR
Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku
Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 13, 16, 17, 18
Výhody :
- Výrobky mají lesklý a čerstvý vzhled
- Velmi jemný skus hotových výrobků
- Stálý kalibr a tvar výrobků
- Snadné narážení na všech moderních typech narážecích strojů
- Ideální pro zauzované výrobky
- Velmi pevná při narážení
Aplikace : uzenářské výrobky - speciality velmi malého kalibru (13), uzenářské výrobky určené do konzerv