RONDO-Q, RONDO-RQ : jediné kroužkové střevo kalibru 20 mm !!!!

Jedlé kroužkové kolagenní střevo RONDO-Q,RQ je určeno pro široký sortiment drobných tepelně opracovaných masných výrobků (zasušených, zauzených a vařených v páře nebo pouze zasušených a vařených v páře) i výrobků sušených nebo fermentovaných. Střevo RONDO-Q,RQ je určeno pro vysoké rychlosti plnění na poloautomatických   a automatických plnících a vysokorychlostních přetáčecích strojích s překrucováním včetně automatického navěšování masných výrobků. Jedlé kroužkové střevo RONDO-Q,RQ se používá i pro tepelně opracované výrobky typu Frankfurtský párek, které se udí kouřem a následně vaří v páře. Střevo RONDO-Q má velmi jemný skus, který předčí skus u hovězích a vepřových střívek, a přirozený vzhled, který je vylepšen vlnitým tvarem stěny střeva po jeho naražení - tvoří na povrchu výrobku "bouličky" a tím se ještě více srovnává s tvarem střev přírodních -

náčrtek tvaru stěny.

Barevné varianty : čirá/CLR

Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku

Dostupné kalibry (narážecí v mm) : RONDO-Q 20, 22, 24, 28, 32, 36   RONDO-RQ 28, 32, 36, 40, 43

Doporučené zpracování :

  • Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu                               vyznačeném na krabičce
  • Maximální teplota během tepelného opracováním zauzení je 80°C, bez zauzení do 75°C

Balení a úprava :

  • Střeva se dodávají v nařásněných roubících s úpravou RTU tj. bez nutnosti dalšího namáčení
  • Střeva jsou ihned připravena k použití
  • Střevo RONDO-Q,RQ je baleno v neprodyšně zabalených krabičkách v klimatizovaném stavu a je     připraveno k narážení
  • Střevo je možné dodat s otevřeným koncem OE nebo s uzavřeným koncem KN (ruční uzlík)

Výhody :

  • Vysoká mechanická odolnost při zpracování
  • Možnost konzumace střívka jako součást uzeniny
  • Atraktivní vzhled konečného masného výrobku při zachování uniformity jednotlivých kusů
  • Přímé zpracování po vyjmutí z přepravního obalu bez přednamáčení
  • Úspora provozních nákladů při plnění v porovnání s tradičními postupy
  • Zachování kroužkového tvaru po narážení a tepelném opracování
  • Jemný skus, který předčí skus u hovězích a vepřových střívek
  • Výborná propustnost pro kouř a vodní páru

Aplikace :   Frankfurtské párky, Jemné párky, Paprikové klobásy