Koření, směsi a aditiva pro potravinářský průmysl
Nabízíme Vám velmi široký sortiment přírodního koření, kořenících směsí, potravinářských aditiv a dalších přípravků.
1) Přírodní koření : (balení 0,5 kg, 5 kg, 25 kg)
- Bazalka sušená
- Bobkový list celý
- Česnek sušený plátkový, granulovaný a mletý
- Cibule sušená plátková
- Cibule restovaná
- Hřebíček celý a mletý
- Chilli mleté
- Kmín celý, drcený a mletý
- Koriandr mletý
- Majoránka drhnutá
- Muškátový ořech celý a mletý
- Muškátový květ mletý
- Nové koření celé a mleté
- Paprika sladká španělská 80 ASTA
- Paprika sladká maďarská 180 ASTA
- Paprika pálivá španělská
- Pepř černý celý, drcený a mletý
- Pepř zelený celý
- Petržel sušená
- Saturejka sušená
- Skořice celá a mletá
- Zázvor mletý
2) Koření a směsi koření v malém balení :
- Andělská křidélka-Pikantní žebírka (sůl max. 55%) 100g
- Arabica Gril (sůl max. 15%) 100g - bez E, mletá káva 31%
- Aztécký poklad (sůl max. 36%) 100g
- Baby grill (sůl max. 50%) 100g - bez E
- Bylinkové máslo (sůl max. 40%) 100g
- Cayenský pepř s česnekem (sůl max. 35%) 50g
- Country směs (sůl max. 30%) 100g
- Gulášové koření (sůl max. 45%) 100g
- Chutná zelenina (sůl max. 20%) 80g - směs na syrovou, vařenou nebo grilovanou zeleninu - NOVINKA !!!
- Kari indické (sůl max. 22%) 100g
- Kmín celý 100g
- Majoránka drhnutá 50g
- Medvědí gril (sůl max. 60%) 100g, 500g - kořenící směs s medvědím česnekem
- Na ryby (sůl max. 45%) 100g
- Paprika lahůdková sladká 100g
- Pepčená kolena 500g - speciální směs na pečená nebo grilovaná kolena
- Pepř černý mletý 100g
- Steak směs (sůl max. 30%) 100g
- Thajský grill (sůl max. 48%) 100g
- VEGA (Vegeta) (sůl max. 58%) 250g, 500g, 1 kg
- VEGA BG (Vegeta bez glutamanu) (sůl max. 66%) 500g
- Zlaté kuře (sůl max. 60%) 200g
3) Směsi koření pro uzenářskou výrobu :
a) směsi extraktů koření a technologických přísad k výrobě masných výrobků "E KOMBI PLUS"
Směsi vynikají zvýrazněnou chutí u většiny sortimentu i při podstatně nižším dávkování, zlepšenou schopností vybarvování a stabilizace barvy.
Nižší dávkování má i pozitivní technologický efekt - účinné složky jsou minimálně ředěny. Masné výrobky mají standardní užitné vlastnosti (chuť, barvu) dané stejnými vlastnostmi kořenicích směsí. Výrobky se rychleji vybarvují i při tepelném opracování, čímž jsou dosahovány nižší ztráty a úspory energií. Nezanedbatelná není ani mikrobiální čistota směsí, která je dána použitím přírodních extraktů a to vše při zachování tradiční chuťové orientace.
Směsi jsou baleny v nepropustných obalech (Al/PE sáčky), standardně i na určité velikosti výrobních šarží, s minimální trvanlivostí při dodržení zásad skladování v originálním balení - 12 měsíců od dodání.
Obsahují: E 450, E 451, E 300, dextróza , extrakty koření.
b) směsi přírodního koření a extraktů "SMĚSI PLUS" k výrobě masných výrobků a konzerv
Směsi vynikají zvýrazněnou chutí u většiny sortimentu i při podstatně nižším dávkování, zlepšenou schopností vybarvování a stabilizace barvy při kombinaci s různými druhy kutrovacích přípravků.
Nižší dávkování má i pozitivní technologický efekt - účinné složky jsou minimálně ředěny. Masné výrobky mají standardní užitné vlastnosti (chuť, barvu) dané stejnými vlastnostmi kořenicích směsí. Výrobky se rychleji vybarvují i při tepelném opracování, čímž jsou dosahovány nižší ztráty a úspory energií. Nezanedbatelná není ani mikrobiální čistota směsí, která je dána použitím přírodních extraktů a to vše při zachování tradiční chuťové orientace.
Směsi jsou baleny v nepropustných obalech (Al/PE sáčky), standardně i na určité velikosti výrobních šarží, s minimální trvanlivostí při dodržení zásad skladování v originálním balení - 12 měsíců od dodání.
c) směsi přírodního koření, extraktů a technologických přísad "SMĚSI KOMBI PLUS" k výrobě masných výrobků a konzerv
Směsi odpovídají ve složce koření směsím plus, navíc obsahují účinné, vysoce kvalitní technologické přísady (stabilizátor E 450, E 451, emulgátor E 471, okyselovadlo E 575, cukernaté látky, antioxidant E 301, E 300) v kombinaci, která zabezpečuje zvýšenou vaznost vody a tuku, urychlené vybarvení při tepelném opracování, stabilizaci barvy, prodloužení trvanlivosti, zkracují technologické procesy, umožňují zpracování i méně kvalitní suroviny při současném zlepšení užitných vlastností masných výrobků, a to při zachování klasické chuťové orientace. Použitím směsí kombi plus při výrobě se značně snižují ztráty při výrobě, zlepšuje se konzistence výrobků.
Ve směsích KOMBI PLUS je část přírodního koření nahrazena přírodními extrakty při zachování tradiční chuti a získání výhod z použití extraktů (stálá kvalita, zvýšená technologická účinnost směsí, mikrobiální čistota , trvanlivost).
Směsi jsou baleny v nepropustných obalech (Al/PE sáčky), standardně i na určité velikosti výrobních šarží, s minimální trvanlivostí při dodržení zásad skladování v originálním balení - 12 měsíců od dodání.
V současnosti je nabídka kořenicích směsí PLUS a KOMBI PLUS rozšiřována o další sortimenty, a to i na přání zákazníků.
d) kulinářské směsi koření řady "STANDARD"
Různé směsi koření, extraktů a soli k dochucování mas různých druhů - upravovaných pečením, grilováním, dušením.
Obsahují: kuchyňská sůl (chlorid sodný), přírodní koření a extrakty koření, cukernaté látky, bílkovinný hydrolyzát, zesilovač chuti E 621;
Balení: standardně v PE sáčcích, minimální trvanlivost 12 měsíců;
4) Směsi koření na chipsy :
- Klobásová
- Papriková
- Uzená slanina
- Uzený sýr
5) Směsi koření na křupky :
- Česneková
- Eidam
- Chedar
- Jahodová
- Slanina
- Vanilková
6) Technologické přípravky :
a) kutrovací a všeobecně použitelné přípravky, fosfáty, dobarvující směsi, emulgátory, zahušťovadla, želírující látky apod.
b) nastřikovací a masírovací přípravky na šunky, šunkové výrobky, uzená masa apod.
c) technologické přípravky k výrobě konzerv
7) Marinády práškové :
Práškové marinády speciální nakládací a ochucující kompozice pro výrobu marinovaných mas, určené především k minutkové úpravě.
Výrobní postup pro výrobu 1 kg marinády:
- 150 g práškové marinády + 350 g oleje + 500 g studené vody rozmícháme šlehačem příp. ručně metlou a po cca 1 minutě vznikne pevná kořeněná marinovaná směs;
Použití:
Připravenou marinádu nanášíme na lehce osolené maso cca 15 – 20 % k váze masa. Takto připravené maso necháme v chladnu odležet cca 1 – 24 hodin a poté tepelně upravujeme (grilováním, smažením, pečením). Tato úprava je vhodná pro plátky i pro výrobu mas na kostky „Čína“.
Složení:
- sůl, přírodní koření, modifikovaný škrob E1422, E1442, extrakty koření, zahušťovadlo E412, E415, zesilovač chuti E621, přírodní aroma, přírodní barvivo;
Sortiment | |
---|---|
V1600 SÝROVÁ | Jemná smetanovo-sýrová marináda s bylinkami. |
V1463 GYROS | Výrazně kořeněná marináda k přípravě mas typu Gyros. |
V1453 ČÍNSKÁ | Jemně pikantní marináda s kari kořením s chutí asijské kuchyně. |
V1599 SAN MARCO | Jemná smetanovo-papriková marináda pro všechny druhy masa. |
V1462 DRŮBEŽ | Jemná papriková marináda vhodná k přípravě kuřecího masa. |
V1470 PAPRIKOVÁ | Výrazně kořeněná marináda sytě červené barvy. |
V1601 CIBULOVÁ S ČESNEKEM | Výrazná marináda s cibulí, kmínem a česnekem. |
V 1754 ČESNEKOVÁ | Marináda s chutí česneku vhodná na ryby, vepřové, drůbeží a jehněčí maso. |
V 1754 PFEFFERICO | Pepřová výrazná marináda k širokému použití. |
8) Marinády tekuté :
Tekuté marinády - speciální nakládací a ochucující kompozice pro výrobu marinovaných mas určené především k minutkové úpravě vepřových, hovězích a kuřecích mas.
Použití:
Marinádu nanášíme na čerstvé nesolené maso cca 5 – 12 % k váze masa. Pro přípravu upřednostňujeme plátkované maso, příp. menší díly kuřecího masa. Dávkováním marinády regulujeme slanost a pikantnost konečného produktu. Takto marinované maso necháme odležet mimo chladničku cca 30 minut a poté tepelně upravujeme (grilováním, smažením, pečením). Tato úprava je vhodná pro plátky i pro výrobu masa na kostky „Čína“.
Sortiment | |
---|---|
PFEFFERICO | Papriková marináda s drceným pepřem výrazně červené barvy a pikantní chuti. |
ČESNEKOVÁ | Česneková marináda zelené barvy s typickou chutí a vůní česneku. |
GYROS | Výrazná pikantní marináda s bylinkami. |
BARBECUE | Jemně pikantní marináda s karamelem a vůní kouře vhodná pro grilování. |
ČÍNSKÁ | Jemná marináda s kari kořením, koriandrem a kardamomem. |
NEW YORK | Jemně kořeněná papriková marináda na libovolné druhy masa. |
9) Instantní omáčky za studena - práškový koncentrát :
Nový trend v potravinářském průmyslu představují instantní omáčky připravované studenou cestou. Tyto instantní omáčky jsou určené pro široký sortiment výrobků, a to polotovarů, hotových jídel, omáček s masem i bez masa, polévek. Jsou především využívány v průmyslové, potravinářské výrobě a jejich velkou předností je, že se před přípravou nemusí pracně vařit a dochucovat.
Výrobní postup pro výrobu 1 kg omáčky:
100 g práškové instantní omáčky + 900 g studené vody rozmícháme šlehačem, kutrem, příp. ručně metlou a po cca 2 minutách vznikne pevná instantní omáčka výrazné chuti.
Použití:
Do připravené omáčky vmícháme kostkovaná či plátkovaná masa , která plníme do připravených obalů - plechovek, mističek, vaniček. Takto připravený polotovar dále tepelně opracujeme pasterací, příp. sterilací. Zvláště produktivní je výroba hotových jídel a polévek do plastových střev v masném průmyslu, kde takto připravené omáčky včetně masa plníme na běžných technologických zařízeních. Naplněné obaly zaklipsujeme a tepelně opracujeme.
Sortiment | |
---|---|
V1580 RAJČATOVÁ OMÁČKA INSTANT | Rajčatová omáčka pro výrobu hotových jídel a konzerv. |
V1417 PROKON ORNELA INSTANT | Omáčka na špagety a těstoviny v kombinaci s uzeninou nebo masem. |
V1418 GULÁŠ INSTANT | Základ pro přípravu gulášů a polévek typu gulášová a dršťková. |
V1579 HNĚDÁ INST. OMÁČKA | Univerzální hnědý základ pro omáčky, sosy, guláše |
V1823 HRACHOVÁ POLÉVKA | Univerzální základ pro výrobu hrachové a zabijačkové polévky. |
10) Směsi k obalování mas (panýrovací přípravky) :
Sortiment | |
---|---|
PANÁDA NEW YORK COMP | Kořeněné obalovací těstíčko, navlhčené plátky masa vložíme do obalovacího těsta a tepelně upravíme pečením. |
SNACK BATTER | Náhrada mouky a vajec. Rozmícháme s vodou v poměru 1 : 10 (100 g/ 1 l vody), do vzniklého tekutého přípravku klademe osolené plátky masa, které pak obalujeme ve strouhance. |
STROUHANKA BLANK A5 | Bílá hrubší strouhanka. |
STROUHANKA MIX VOB 2,5 | Bílohnědá hrubší strouhanka. |
STROUHANKA GEEL T | Světležlutá jemná strouhanka. |
STROUHANKA GEEL KK | Žlutá hrubší strouhanka. |
STROUHANKA CURCUMA 8E | Žlutohnědá jemná strouhanka. |
STROUHANKA CURCUMA GOUD A5 | Oranžová hrubší strouhanka. |
STROUHANKA PAPRIKA A3 | Sytě oranžová jemná strouhanka. |
STROUHANKA PAPRIKA D25 | Červenooranžová jemná strouhanka. |
STROUHANKA BLANK A0 | Bílá, jemně mletá strouhanka. |
STROUHANKA SATE | Oranžovožlutý mix vytvořený z jemné oranžové a hrubé žluté strouhanky. |
STROUHANKA ORANŽ PAPRIKA D3 | Světleoranžová univerzální strouhanka. |
Balení: standardně v papírových vícevrstvých pytlích 20/25 kg s minimální trvanlivostí 12 měsíců od data výroby.
Doporučené dávkování u strouhanek: 20 g na 150 g masa.