Speciální střeva a archy SPATEX pro masnou výrobu
Speciální střeva SPATEX jsou textilní střeva opatřená z vnitřní strany jemno nebo hrubozrnnými druhy koření nebo kořenících směsí.
Technické specifikace střev (archů) SPATEX :
1) SPATEX NCS, dostupné formy a rozměry :
Použití na vařené masné výrobky kromě zrajících-fermentovaných (trvanlivých)
- rukáv o průměru 65 - 160 mm a délky do 3 bm
- střevo jednostranně uzavřené (přešití nebo klipsa) o průměru 45 - 160 mm a délky od 35 - 110 cm
- archy o šíři na plocho od 15 - 70 cm
- role na cívce o šíři 30 - 50 cm a délky od 5 do 30 m
Druhy koření a bylin :
- pepř zelený, pepř černý, pepř bílý, majoránka, červená paprika, provensálské byliny, česnek,
- medvědí česnek, Pastrami, Black&White, Alexandra, 4 byliny, Švédská směs, Pekařská směs,
- Řecká směs, Diablo, Petržel a Hořčice, Gyros, Orient Mix, Curry Mix, Maďarská směs,
- Red hot chilli, Roast Beef
- směs koření je také možné přizpůsobit na zakázku dle přání zákazníka
2) SPATEX VSC, dostupné formy a rozměry :
Použití na zrající-fermentované (trvanlivé) výrobky
- střevo jednostranně uzavřené (přešití nebo klipsa) o průměru od 45 - 100 mm a délky od 35 - 110 cm
Druhy koření a bylin :
- pepř zelený, pepř bílý, pepř černý, červená paprika, česnek, medvědí česnek, Gyros,
- Orient mix, Curry Mix, Maďarská, Red hot chilli, Roast Beef
- směs koření je také možné přizpůsobit na zakázku dle přání zákazníka
Technologie výroby :
- nenamáčí se
- výrobky ve střevu Spatex NCS lze tepelně opracovat max. do teploty 88 °C
- po tepelném opracování je potřeba výrobek rychle zchladit a sloupnout z něj střevo
- po odstranění střeva z výrobku se doporučuje tento vakuově zabalit